Voiko se olla ilmainen?

Kyllä! Miksi maksaa verkkokaupasta, kun ammattimaisen verkkokaupan voi saada myös ilmaiseksi. Pitää toki muistaa, että kaupan käyttö ei ole täysin ilmaista, mikäli sinulla ei ole verkkohotellia. Verkkohotellin käyttö voi maksaa alle 3 euroa kuukaudessa. Sen sijaan Woocommerce -verkkokauppa sekä sen pohjalla toimiva WordPress ovat täysin ilmaisia avoimeen lähdekoodiin perustuvia ohjelmistoja. Et siis maksa niistä mitään ja voit muokata niitä omiin tarpeisiisi sopiviksi.

Woocommerce -verkkokaupan käyttöönotto onnistuu ilman koodaustaitoja. Asenna verkkohotellistasi WordPress -alusta, valitse teemaksi esim. Storefront ja lisää WordPressistä Woocommerce -lisäosa. Säädä asetukset ja lisää tuotteet. Kysy lisää.

Suosittu ja luotettava

28% kaikista online -kaupoista on toteutettu Woocommercella. Se on maailman suosituin verkkokauppa-alusta. Alustalle voi toteuttaa muutaman tuotteen tai satojen tuhansien tuotteiden kaupan. Tuotteet voivat olla myös vaikkapa tiedostona ladattavia. Woocommerce siis toimii puolestaan WordPress -alustalla, mille kolmasosa kaikista maailman internet -sivustoista on toteutettu. Sucuri auditoi Woocommerce -lisäosan turvallisuutta säännöllisesti.

Voinko siirtyä nykyisestä verkkokaupasta Woocommerceen?

Kyllä voit. Kauppasi siirtäminen toiselta teknologialta Woocommerceen on tehty kohtalaisen helpoksi. Mikäli nykyisestä kaupastasi saat tuotetiedot csv -tiedostomuodossa, ne voidaan tuoda suoraan Woocommerceen. Vain kuvat tuodaan kauppaan erikseen. Tarvittaessa kaupan siirtämiseen voi pyytää apua.

Samalla se on oikea verkkosivusto

Kun Woocommerce toteutetaan WordPressille, saat samalla täydellisen verkkosivuston. WordPressin avulla voit kertoa asiakkaille tarkemmin toiminnastasi, kirjoittaa blogiartikkeleita ja integroida kaiken some-tileillesi.

Digitaalinen markkinointi

Digitaalisen markkinoinnin etu on se, että mainonta voidaan kohdistaa paremmin kuin perinteisessä markkinoinnissa. Google ja Facebook keräävät valtavan määrän tietoja. Esim. Facebook kerää ja tallentaa jokaisesta käyttäjästä 98 erilaista tietoa. Näiden palveluiden integroiminen Woocommerceen on helppoa ja niiden avulla saadaan parempia tuloksia.

Sivustokehitys ja laajennukset

WordPressin suosiosta johtuen mahdollinen sivuston kehittäminen on tehokasta ja edullista. Et ole sidottu yhteen toimijaan, vaan moni kehittäjä tuntee WordPressin hyvin. Koodia voi muokata juuri omaan tarpeeseen sopivaksi. Woocommercen käyttöönotossa kannattaa harkita jonkinasteista asiakaskohtaista ratkaisua. Woocommerceen on saatavilla yli 400 valmista lisäosaa, joilla voi muokata toimintoja. Kauppa kannattaa myös ulkoasultaan muokata oman alan tuotteidensa näköiseksi. WordPress -alusta jo itsessään löytyy helpommin ja on hakukoneystävällinen (SEO). Se tuo jo sitä kautta näkyvyyttä. Lisäksi vetovoimainen ulkonäkö parantaa hakutuloksia entisestään. Sivuston toimivuudessa kannattaakin ottaa huomioon myös nykyiset Googlen perusperiaatteet, millä sivustot asetetaan näyttöjärjestykseen hakutuloksissa.

Itse WordPressin ulkonäön muokkaamiseen on saatavilla lähes rajaton määrä ilmaisia teemoja. Vaikka Storefront on Woocommercen standarditeema, myös monet muut teemat ovat integroineet Woocommerce toiminnallisuuksia. Teeman vaihtaminen on helppoa.

Woocommercen suosiosta johtuen myös tuotteiden toimittamiselle ja maksamiselle on olemassa valmiit laajennukset ainakin suuremmilta toimijoilta.

Yhteenveto

Woocommerce ei ole vain kauppa, vaan samalla se on verkkosivusto WordPressin myötä. Woocommercen käyttöönotto on edullista ja jopa ilmaista. Mikäli halutaan kaupalta enemmän, toiminnallisuuksia ja ulkonäköä voi muokata myös askel kerrallaan. Nykyisen kaupan siirtäminen Woocommercelle onnistuu myös helpommin kuin ajattelit. Voit aloittaa siis jo tänään. Jos tarvitset apua, kysy lisää.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *