Kyllä!

Joka päivä ihmiset jakavat arkaluonteista tietoa eri sivustoilla. Tiedot ovat yhtä tärkeitä kuin luottokorttisi numero ja pankkitunnukset. Jos yhteys ei ole salattu, tiedot voidaan muuntaa tai urkkia. Monet sivustot pyytävät rekisteröitymään ja antamaan henkilökohtaisia ​​tietoja. Jotkut sivustot käyttävät HTTP-protokollaa, mikä ei ole turvallinen. Jos olet sivuston omistaja, sinun pitäisi siirtyä HTTP:stä HTTPS -protokollaan. Tarvitaan siis SSL-varmenne sertifioidulta viranomaiselta. Useiden vuosien ajan nämä sertifikaatit maksoivat paljon. Vieläkin niitä myydään paljon. Kylkiäisenä tarvitsit myös sopivan verkkohotellin.

Codetion kehittää digitaalisia ratkaisuja asiakkailleen. Tarkoituksena on auttaa menestymään oikein keinoin. Turhaan ei kannata tuhlata rahojaan, vaan kannattaa käyttää sitä, mikä on ilmaista tai hyvin edullista. SSL -sertifikaatista ei kannata maksaa, eikä verkkohotellien tarvitse olla kalliita. Molempia kuitenkin tarvitaan tehokkaiden digitaalisten ratkaisujen pohjalla.

Markkinoilla on siis uusi viranomainen, jonka tavoitteena on tarjota SSL-sertifikaatteja ilmaiseksi kaikille. Tämä on Let’s Encrypt SSL. Valitettavasti tästä palvelusta on väärinkäsityksiä. Miksi siis sinun kannattaa luottaa ilmaiseen SSL -sertifikaattiin?

Mikä on SSL/TLS?

SSL (Secure Sockets Layer) – tai nykyään Transport Layer Security (TLS) on salausmenetelmä, joka luo suojatun yhteyden web-selaimen ja palvelimen välille. Näin varmistetaan, että kaikki yhteyden aikana kulkeneet tiedot pysyvät yksityisinä ja salattuina. Miljoonat verkkosivustot käyttävät SSL:ää suojaamaan arkaluonteisia tietoja. Yhteyden luomiseen tarvitaan SSL -sertifikaatti.

Miten SSL toimii?

Kun web -selain yrittää muodostaa yhteyden suojattuun verkkosivustoon, se tarkistaa, onko varmenne voimassa. Ennen kuin yhteys muodostetaan, selain varmistaa myös, että varmentaja on luotettu. Tiedot suojataan ja salataan niin kauan kuin varmenne on aktiivinen. SSL -varmennetta käyttävien sivustojen URL-osoitteet alkavat https: llä. Selaimet sijoittavat tämän viereen lukon, jotta kävijät näkevät helposti, että sivustoon voi luottaa.

Mikä on ilmainen sertifikaatti?

Let’s Encrypt on viime aikoina lisännyt paljon suosiotaan. Se tarjoaa siis ilmaisia ​​SSL -sertifikaatteja verkkosivustojen omistajille. Aiemmin ainoa tapa salata sivustosi oli ostaa SSL -varmenne. Oli toki olemassa muutamia palveluja, jotka tarjosivat ilmaisen jaetun SSL:n. Let’s Encrypt on erilainen. Let’s Encrypt:in myötä voit nyt saada omaan verkkosivustoosi ilmaisen sertifikaatin.

Let’s Encrypt on palvelu, jota tuottaa Internet Security Research Group (ISRG). ISRG on Kaliforniassa toimiva yleishyödyllinen järjestö.  Let’s Encrypt on sertifiointiviranomainen, mikä siis tuottaa ilmaisia ja automaattisia SSL -varmenteita. Tämä on avoimen lähdekoodin projekti, jonka tarkoituksena on salata yhä useampia Internet -sivustoja.

Let’s Encryptin suosion kasvu

Kuinka työlästä on asentaa SSL?

Se ei ole. Codetion -verkkohotelleissa Let’s Encrypt:in asentaminen tapahtuu parissa minuutissa ja sertifikaatti uusiutuu automaattisesti. Ennen verkkosivuston salaus ja HTTPS -tilan hallinta oli valtava työ. Sinun täytyi saada CSR, vahvistaa verkkotunnuksen omistusoikeus varmentajaviranomaiselle, ostaa varmenne, asentaa ja määrittää palvelin käyttämään sitä. Tämä oli monimutkainen prosessi. Sitten tuli Let’s Encrypt, joka tarjoaa varmenteet ilmaiseksi ja uusii ne automaattisesti.

Miten se tekee sen?

Let’s Encrypt tarjoaa rajapinnan, jonka kautta voit hakea todistusta ja saada sen. Se käyttää komentoriviasiakasta, jonka nimi on Certbot. Asenna Certbot palvelimeen, anna muutama komento ja saat ilmaisen SSL -sertifikaatin. Tämä on manuaalinen prosessi, ja se vaatii komennon tuntemista. Sinun ei tarvitse tätä tehdä.

Codetion -verkkohotellit tarjoavat sisäänrakennetun integraation Let’s Encrypt:ille, minkä avulla voit luoda sertifikaatin Hepsia -paneelin kautta. On siis mahdollista tilata vain edullinen verkkohotelli ja käyttää ilmaista sertifikaattia. Toisaalta muiden digitaalisten ratkaisujen asiakkaille kaikki voidaan hallinnoida myös puolestasi, eikä sertifikaatista tarvitse sen enempää kantaa huolta.

Kuinka uskottava Let’s Encrypt on?

Perinteinen tapa saada SSL -sertifikaatti oli ostaa yksi ja uudistaa se 12 kuukauden välein. Yritykset tekivät paljon rahaa tämän SSL -liiketoiminnan kautta. Let’s Encryptin ilmaiset SSL -sertifikaatit ovat vaikuttaneet merkittävästi näihin menestyksekkäästi toimiviin yrityksiin. Ilmainen SSL on nyt kaikkien saatavilla. Uusimiset ovat myös ilmaisia. Tämä kaikki on mahdollista, koska Let’s Encrypt toimii yleishyödyllisen organisaation toimesta.

Koska tämä on myös uhka maksettuja SSL -sertifikaatteja myyville yrityksille, jotkut markkinointikampanjat mustamaalaavat tahallaan Let’s Encrypt:iä. Ihmiset haluavat käyttää SSL:ää verkkosivuillaan ja heitä johdetaan harhaan. Heille uskotellaan, että ilmaiset sertifikaatit sisältävät virheitä ja ovat epävarmoja. Se on väärää tietoa. SSL -varmenteen tuoma salaus riippuu täysin varmenteesta ja SSL / TLS -määrityksestä, eikä se ole riippuvainen varmenneviranomaisesta.

Usein kysyttyä…

Onko Let’s Encrypt täysin ilmainen? Kyllä. Piilotettuja maksuja ei ole. Sertifikaatti voidaan asettaa Codetionin verkkopalveluun parissa minuutissa, eikä se maksa asiakkaillemme ekstraa.

Maksaako uusiminen jotain? Perinteisten SSL-varmenteiden voimassaoloaika on 12 kuukautta. Let’s Encrypt SSL -sertifikaatti on voimassa 90 päivää. Tällä ei ole suurta merkitystä. Sitä tuskin huomaatkaan, sillä Codetionilla uusiminen on automaattista.

Voinko luoda useita ilmaisia ​​varmenteita? Kyllä. Let’s Encrypt on nimenomaan suunniteltu ​​muuttamaan internetiä maailmanlaajuisesti turvallisemmaksi. Tarkoituksena on poistaa tekniset ja taloudelliset rajoitukset, mitkä voivat estää käyttämästä TLS -sertifikaatteja laajemmin.

Ota Let’s Encrypt käyttöön

Lue lisää Let’s Encrypt:istä ja varmista sivustosi ilmaiseksi.

Codetion -verkkohotellit sisältävät mahdollisuuden asettaa turvallinen, helppo ja ilmainen Let’s Encrypt -sertifikaatti. Digitaalisten töidemme yhteydessä sellainen asennetaan kysymättäkin. Mikäli sinulla ei vielä ole Let’s Encrypt -varmennetta käytössä, ota yhteyttä tai tilaa suoraan verkkohotellin sivuiltamme.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *